Ο καιρός έχει φτιάξει, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και πλέον οι περισσότεροι επιλέγουν το στέγνωμα τον ρούχων να μη γίνεται στο στεγνωτήριο αλλά στο σπίτι.

Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό. Το νερό αυτό εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Έρευνες έχουν δείξει πως η πλειοψηφία των σπιτιών έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας. Το ένα τρίτο της υγρασίας αυτής οφείλετε στο στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι.

Το συγκεκριμένο είδος μούχλας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα, αναπνευστικές αλλεργίες και πονοκέφαλος είναι μερικά από αυτά.

Το στέγνωμα των ρούχων πρέπει να γίνεται σε ανοιχτό χώρο (μπαλκόνι – ταράτσα) ή σε στεγνωτήριο ρούχων. Αν δεν έχουμε εναλλακτική, να φροντίσουμε όταν το στέγνωμα γίνεται μέσα στο σπίτι να έχουμε πάντα ανοιχτά τα παράθυρα και να προσέξουμε να μη γίνεται στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×