Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα και τον ιματισμό της επιχείρησής σας ακόμη πιο γρήγορα με το επαγγελματικό σας στεγνωτήριο? Αφαιρέστε το άγχος από την καθημερινότητά σας με αυτές τις απλές συμβουλές για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος και να βελτιστοποιήσετε τους κύκλους στεγνώματος.

Πώς να επιταχύνετε το στέγνωμα των ρούχων

Το ποιοτικό στέγνωμα των ρούχων σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Η αύξηση της ροής αέρα και ο τακτικός καθαρισμός του επαγγελματικού σας στεγνωτηρίου μπορούν να σας βοηθήσουν  σημαντικά να επιταχύνετε το στέγνωμα των ρούχων. Σε περίπτωση αμφιβολίας, φροντίστε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή του μηχανήματος για συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τους κύκλους του στεγνωτηρίου σας.

1. Καθαρίστε το φίλτρο από τα χνούδια σε κάθε χρήση

Τα στεγνωτήρια χρειάζονται καλή ροή αέρα για να λειτουργήσουν σωστά και το καθάρισμα των φίλτρων από το χνούδι είναι μια εύκολη μέθοδος που βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας στεγνώματος. Μετά από κάθε φόρτωση, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από το χνούδι που έχει παγιδευτεί στα φίλτρα. Αυτό το γρήγορο βήμα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και προβλήματα στο μέλλον. Περίπου κάθε μήνα, φροντίστε να καθαρίζετε σχολαστικά το φίλτρο:

  • Αφαιρέστε το φίλτρο αφού καθαρίσετε όλο το χνούδι.
  • Περάστε το κάτω από ζεστό νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό.
  • Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για να τρίψετε απαλά αν χρειάζεται.
  • Στεγνώστε το φίλτρο και τοποθετήστε το ξανά στο στεγνωτήριο.

2. Καθαρίστε τους αεραγωγούς

Ένα άλλο βήμα για να στεγνώνετε τα ρούχα πιο γρήγορα είναι να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού του στεγνωτηρίου και να καθαρίσετε τυχόν μπλοκαρίσματα από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς αεραγωγούς ώστε να εξασφαλίσετε την βέλτιστη ροή αέρα.

Αφού καθαρίσετε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό αεραγωγό, συνδέστε το στεγνωτήριό σας ξανά στο ρεύμα και εκτελέστε έναν άδειο κύκλο για να καθαρίσετε τυχόν υπολειμματική σκόνη και υπολείμματα.

3. Μην υπερφορτώνετε το στεγνωτήριο

Τα ρούχα σας χρειάζονται άφθονο χώρο ώστε να επιτευχθεί γρήγορος χρόνος στεγνώματος. Η φόρτωση του στεγνωτηρίου σας με λιγότερα ρούχα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να στεγνώσουν τα ρούχα γρηγορότερα αυξάνοντας τη ροή αέρα ανάμεσα στα ρούχα και τους επιτρέπει να αναδιπλώνονται πλήρως για βέλτιστο στέγνωμα.

4. Επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα στεγνωτηρίου

Ανατρέξτε στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας για συστάσεις σχετικά με τα προγράμματα στεγνώματος για ορισμένα υφάσματα. Τα αυτόματα προγράμματα τείνουν να προσφέρουν το καλύτερο στέγνωμα στο συντομότερο χρόνο.

Τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου κάνουν τα ρούχα να στεγνώνουν πιο γρήγορα;

Ενώ τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου μπορεί να μην βοηθήσουν τα ρούχα να στεγνώσουν γρηγορότερα, είναι αποτελεσματικά στη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού και βοηθούν να δώσουν στα ρούχα σας ένα φρέσκο ​​άρωμα και απαλή πινελιά. Τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου είναι αποτελεσματικά με τα περισσότερα υφάσματα και ρούχα, όπως βαμβακερά πουκάμισα, παντελόνια και κάλτσες. Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση τους με αθλητικά ρούχα ή ρούχα με μικροΐνες.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα στεγνωτήριο για να στεγνώσει;

Ένας τυπικός κύκλος στεγνώματος στα επαγγελματικά πλυντήρια διαρκεί περίπου 20-40 λεπτά, αλλά αυτός ο χρόνος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κύκλο, τη ρύθμιση θερμότητας και το μέγεθος του φορτίου σας. Οι ευαίσθητοι κύκλοι διαρκούν περίπου 10 λεπτά, ενώ τα σεντόνια 30 – 40΄ και οι πετσέτες μόνο 50’ . Σε περίπτωση αμφιβολίας, να ανατρέχετε πάντα στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας για συστάσεις σχετικά με τα ενδεδειγμένα προγράμματα στεγνωτηρίου.

Εάν το στεγνωτήριό σας χρειάζεται πολλούς κύκλους για να στεγνώσει πλήρως τα ρούχα, μπορεί να χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη.

Η easywash μπορεί να σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών στεγνωτηρίων που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στα ρούχα το βέλτιστο και πιο γρήγορα στέγνωμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να σας προτείνουμε τν κατάλληλο επαγγελματικό στεγνωτήριο για το δικό σας laundry room.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×