Έρευνες έχουν δείξει πως η πλειοψηφία των σπιτιών έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας. Το ένα τρίτο της υγρασίας αυτής οφείλετε στο στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι.

Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό. Το νερό αυτό εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.

Το συγκεκριμένο είδος μούχλας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα, αναπνευστικές αλλεργίες και πονοκέφαλος είναι μερικά από αυτά.

Οι περισσότεροι από εμάς είτε έχουμε ανοσία στους μύκητες που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Σκεφτείτε όμως πόσο ανθυγιεινή συνήθεια είναι αυτή ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά ή ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι.

Οι ειδικοί συνιστούν το στέγνωμα των ρούχων να γίνεται σε ανοιχτό χώρο ή σε στεγνωτήριο ρούχων. Αν δεν έχουμε εναλλακτική, να φροντίσουμε όταν το στέγνωμα γίνεται μέσα στο σπίτι να έχουμε πάντα ανοιχτά τα παράθυρα και να μη γίνεται στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×