Το WET CLEANING είναι μια επαγγελματική τεχνική καθαρισμού που χρησιμοποιεί μόνο ειδικά υπερσύγχρονα πλυντήρια, απορρυπαντικά και νερό.

Με γνώμονα τις ανησυχίες σχετικά με την τοξικότητα των διαλυτών που χρησιμοποιούνται στο στεγνό καθάρισμα, έχουν γίνει πολλές έρευνες για το αν η μέθοδος του wet cleaning είναι μία ασφαλής εναλλακτική λύση για το περιβάλλον καθώς και για τα υφάσματα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των μηχανημάτων wet cleaning και στις τεχνικές περιποίησης υφασμάτων έχουν πράγματι αναδείξει το wet cleaning ως την ασφαλή εναλλακτική.

Είμαστε πλέον σε θέση να καθαρίσουμε με wet cleaning πολλά ενδύματα που έως τώρα ήταν για στεγνό καθάρισμα, όπως μεταξωτά, μάλλινα, λινά, σουέτ, και δέρματα.

Η σύγχρονη τεχνολογία wet cleaning χρησιμοποιεί πλυντήρια που μπορούν να προγραμματιστούν για πολλές μεταβλητές, όπως η μηχανική ενέργεια, ποσότητα και θερμοκρασία νερού καθώς και ο όγκος απορρυπαντικού.

Αυτή η ευέλικτη τεχνολογία παρέχει στο χειριστή του μηχανήματος τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα προγράμματα πλύσης στο κάθε είδος υφάσματος.

Για παράδειγμα, μπορούμε να ρυθμίσουμε τα μηχανήματα για την όσο το δυνατόν λιγότερη περιστροφή, ακόμα και έξι στροφές ανά λεπτό, ώστε να μειώσουμε την πίεση που δέχονται κάποια πολύ ευαίσθητα υφάσματα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. (Σε αντίθεση, ένα οικιακό πλυντήριο στο σπίτι μπορεί να περιστρέφει τα ενδύματα αρκετές δεκάδες φορές ανά λεπτό).

Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε την ποσότητα και τη θερμοκρασία του νερού στο κάθε στάδιο πλύσης για την αποφυγή προβλημάτων συρρίκνωσης ή αλλοίωσης χρωμάτων.

Νέα, ήπια απορρυπαντικά, λευκαντικά και μαλακτικά χρησιμοποιούνται για καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλές μελέτες σε εξέλιξη που θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί καλύτερα το ποσοστό των ρούχων στο οποίο μπορεί να είναι εφικτό το wet cleaning.

Καθώς η τεχνολογία κάνει μεγάλες προόδους σκέφτεται πια και το περιβάλλον.

Το στεγνό καθάρισμα, ωστόσο, παραμένει η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος καθαρισμού ενδυμάτων αλλά η λιγότερο οικολογική.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×