Στο πλυντήριο πλένουμε τα ρούχα μας, άρα αφού βγαίνουν πλυμένα λογικά είναι και το πλυντήριο καθαρό. Αυτό είναι λάθος!

  • Το πλυντήριο μπορεί να “πλένεται”με το καθαρό νερό και το απορρυπαντικό, ωστόσο ποσότητες νερού παραμένουν “φυλακισμένες” σε διάφορες κοιλότητές του δημιουργώντας ένα κλίμα υγρασίαςστον κάδο. Το νερό που μένει αποτελεί εστία ανάπτυξης μικροοργανισμών(μούχλα).
  • Κάποια προγράμματα πλύσης απαιτούν χαμηλές θερμοκρασίεςμε κρύο νερό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το απορρυπαντικό να μη διαλύετε τελείως και ναμένουν υπολείμματατα οποία σε συνδυασμό με τα άλατα που σχηματίζονται να αποτελούν αιτία σχηματισμού μούχλας και δυσοσμίας στον κάδο.

Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι το πλυντήριο μας καθαρό;

Μια φορά το μήνα να βάζουμε ένα πρόγραμμα πλύσης με υψηλή θερμοκρασία (με άδειο τον κάδο!) χρησιμοποιώντας υγρό λευκαντικό χλωρίνης (η ποσότητα να μην υπερβαίνει τα 150ml). Η χλωρίνη και το ζεστό νερό είναι ο μόνος τρόπος για να σκοτώσετε τα μικρόβια. Να μην ξεχνάτε να καθαρίζεται και το εξωτερικό περίβλημα του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας ένα πανί βρεγμένο με χλωρίνη (πολλές φορές το απορρυπαντικό, μαλακτικό και λευκαντικό μπορεί να τρέξουν από το συρτάρι απορρυπαντικού και πρέπει να το καθαρίζουμε για να μη διαβρώσει εξαρτήματα του πλυντηρίου).

Μετά από κάθε πλύση να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή και τη θήκη του απορρυπαντικού για να έχει καλύτερο αερισμό ώστε να μην πιάνουν μούχλα και βακτήρια.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×