Το πιο πιθανό είναι να μην έχει κάποιο πρόβλημα το στεγνωτήριο σας. Στην πραγματικότητα, οι χρόνοι στεγνώματος εξαρτώνται από το μέγεθος του φορτίου, το πάχος του ρούχου, την περιεκτικότητα σε ίνες, κ.λπ.

Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που το στεγνωτήριο σας ή εσείς μπορεί να κάνετε λάθος, τα οποία μπορεί να επιμηκύνουν το χρόνο που χρειάζεται για να στεγνώσουν τα ρούχα.

Εξαερισμός στεγνωτηρίου: Είναι πολύ σημαντική η σωστή τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για τα σωστά αποτελέσματα. Ένα εμπόδιο στον αγωγό, καπάκι ή πολύ μεγάλος αγωγός περιορίζει τη ροή του αέρα και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους στεγνώματος. Ο αγωγός πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνει έξω με όσο το δυνατόν λιγότερες γωνίες και πρέπει να μην κάνει γωνία 90° αλλά 30° ή 45°. Ο αγωγός πρέπει να είναι λείος εσωτερικά χωρίς προεξοχές από μεταλλικές βίδες ή άλλα εμπόδια για να μη συλλέγουν χνούδι. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε αγωγό από άκαμπτο αλουμίνιο ή άκαμπτο γαλβανισμένο χάλυβα. Ο αγωγός πρέπει να είναι δεμένος με ταινία για να εμποδίζει την υγρασία και τα χνούδια να εισέρθουν στο κτήριο.

Φίλτρο χνουδιού: Άλλος ένας λόγος ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους στεγνώματος είναι το φίλτρο χνουδιού. Πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο μετά από κάθε χρήση έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η ροή του αέρα στο στεγνωτήριο.

Υπερφόρτωση: Η υπερφόρτωση του στεγνωτηρίου μπορεί να παρατείνει το χρόνο στεγνώματος. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ανομοιόμορφο στέγνωμα, επειδή τα ρούχα δε θα γυρνούν σωστά.

Μικτά φορτία: Να αποφεύγεται να βάζετε μαζί στο στεγνωτήριο ρούχα από βαριά σκληρά υφάσματα με ρούχα από ελαφριά υφάσματα.

Στύψιμο πλυντηρίου: Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο στύβει σωστά τα ρούχα. Τα ρούχα τα οποία έχουν πλυθεί σε πλυντήριο οριζόντιας φόρτωσης βγαίνουν πιο στυμμένα από αυτά που βγαίνουν από πλυντήριο κάθετης φόρτωσης. Εάν το πλυντήριο δε στύβει τα ρούχα επαρκώς, το στεγνωτήριο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να τα στεγνώσει εντελώς.

 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×