1. Για να πλύνετε τα ρούχα σας πρέπει πρώτα να ξεχωρίσετε τα λευκά, έντονα χρωματιστά και τα σκούρα χρώματα. Αν ανακατέψετε τα άσπρα με τα χρωματιστά στο πλύσιμο, μπορεί να καταστρέψετε τα λευκά σας. Επίσης πρέπει να κλείσετε τα φερμουάρ, και να αδειάσετε τις τσέπες.
 2. Για να τοποθετήσετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο πρέπει πρώτα να τα ξεδιπλώσετε και τα βάλετε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου ανοικτά. Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο. Πρέπει πάντα να υπάρχει κενός χώρος (σύμφωνα με την ένδειξη του κάθε πλυντηρίου) για να μπορέσουν να πλυθούν τα ρούχα σωστά.
 3. Για δύσκολους λεκέδες ξελεκιάζετε (πάνω στον λεκέ) είτε με υγρό απορρυπαντικό είτε με το ειδικό ξελεκιαστικό, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.
 4. Χρησιμοποιήστε ή το απορρυπαντικό από τον αυτόματο πωλητή, ή το δικό σας απορρυπαντικό υγρό ή σκόνη με τον δοσομετρητή της συσκευασίας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα σαπουνιού και μαλακτικού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το λευκαντικό να τοποθετείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με το απορρυπαντικό στην ίδια θήκη. Στην ειδική θήκη ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ να τοποθετείται ΜΟΝΟ υγρό λευκαντικό.
 5. Ρίξτε το σαπούνι ή μέσα στον κάδο του πλυντηρίου (πλυντήριο κάθετης φόρτωσης), ή στο συρτάρι του απορρυπαντικού (πλυντήριο οριζόντιας φόρτωσης). Προσθέστε υγρό μαλακτικό ρούχων, αν είναι επιθυμητό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος.
 6. Για το πλύσιμο ΠΑΠΛΩΜΑΤΩΝ & ΚΟΥΒΕΡΤΩΝ προτείνεται να χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό. Τα απορρυπαντικά σε σκόνη πιθανόν να αφήσουν στίγματα.
 7. Επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο πλύσης. Συμβουλευτείτε τις ετικέτες στα ρούχα σας, και τις οδηγίες του πλυντηρίου και του απορρυπαντικού για τις θερμοκρασίες πλύσης.
 8. Το πλύσιμο διαρκεί περίπου από 25 έως 35 λεπτά ανάλογα με το πλυντήριο & το πρόγραμμα.
 9. Μόλις τελειώσει το πλυντήριο βγάζετε τα ρούχα και τα τοποθετείτε στο στεγνωτήριο. Ελέγξτε τις ετικέτες των ρούχων για να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα στεγνώματος.
 10. Καθαρίστε το φίλτρο για τα χνούδια του στεγνωτηρίου.
 11. Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία στεγνώματος για τα ρούχα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 12. Κλείστε την πόρτα και ενεργοποιήστε το στεγνωτήριο. Αναμείνετε τον κύκλο στεγνώματος να διαρκέσει από 20 λεπτά έως 50 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα και το είδος των ρούχων.
 13. Όταν στεγνώνετε μεγάλα και ογκώδη τεμάχια, όπως κουβέρτες και παπλώματα, προτείνεται να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο και να τα ξαναβάλετε μέσα σε αντίθετη φορά.
 14. Μόλις τα ρούχα είναι στεγνά, τα βγάζετε από το στεγνωτήριο και τα διπλώνετε.
 
×

Γειά σας!

Μίλησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρησή σου!

×